Mahmudiye Ziraat Odası

ZOBİS
Mahmudiye Ziraat Odası > Haberler > ZİRAAT ODAMIZIN SERTİFİKALI HUBUBAT TOHUMLUĞU DAĞITIMLARI BAŞLADI

ZİRAAT ODAMIZIN SERTİFİKALI HUBUBAT TOHUMLUĞU DAĞITIMLARI BAŞLADI

TİGEM ve diğer işletmelerde büyük bir emek ve titizlikle elde edilen ve modern tohum hazırlama tesislerinde hazırlanarak sertifikalandırılan hububat tohumluklarının Ziraat Odamıza ulaşması sonucu dağıtım ve satışına başlandı.

Sertifikalı tohum; tarla ve laboratuvar kontrolleri neticesinde genetik, fiziksel ve biyolojik değerleri belirlenmiş, Bakanlık tarafından her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen, çeşit saflığı sağlanmış ve adı belirli olan belgeli tohuma sertifikalı tohum denir.

Buğday, arpa gibi önemli tahıl gruplarının verim ve kalitesini arttırmanın en önemli maddesi iyi tohumluk kullanmaktan geçmektedir. Genetik olarak verim ve kalite potansiyeli yüksek olan ıslah edilmiş sertifikalı tohumlar bu grubu oluşturmaktadır. Yapılan araştırmalar, hububat üretiminde sertifikalı tohumluk kullanımının başlı başına verimi %25oranında artırdığını göstermektedir.

Ziraat Odamız bu yıl ki tohumluk dağıtım sezonunda;

10 çeşit buğday tohumu,

5  çeşit arpa tohumu ve Macar  fiği tohumu satışlarına başladı.

Sertifikalı tohumluklar 25'er  ve 50'şer kilogramlık torbalarla alıcılara sunuluyor.