Mahmudiye Ziraat Odası

Mahmudiye Ziraat Odası > Haberler > TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK PROJESİ

TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK PROJESİ

T.C TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI VE FAO' NUN BİRLİKTE YÜRÜTTÜĞÜ

İl Müdürlüğünün, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Teknik İş Birliği Projesi (TAYDAP) kapsamında 11-15 Mart 2019 tarihleri arasında İl Paydaş Danışma Grup toplantıları ile Kapasite Geliştirme Eğitimi düzenlendi.Kadın ve erkek çiftçilerin bilgi taleplerinin ve ihtiyaçlarının hızlı, etkili ve sürdürülebilir bir şekilde karşılanarak verimliliğin artması, çiftçi refahının yükselmesi ve gıda güvenliğinin güvence altına alınmasına katkıda bulunmak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) arasında imzalanan teknik işbirliği Projesinin saha çalışmalarını yapmak üzere Bakanlığımız ve FAO temsilcilerinin katılımı ile İlimizde İl Teknik Komitesi altında, Kırsalda Kadın, Hububat ve Süt Sığırcılığı konularıyla ilgili oluşturulan danışma gruplarının, uygulanabilir ve faydalı öneriler geliştirildi.Ayrıca 29-30 Nisan 2019da da proje sunumu yapılarak çalışma sonlandırılmıştır.